Retrospectiva anului 2020 În numele lui Alexandru

0
419

Anul 2020 a fost marcat de provocări și de incertitudine iar viața noastră așa cum o știam s-a schimbat dramatic. Însă, ÎMPREUNĂ CU VOI am reușit să aducem bucurie, speranță și încredere unor oameni frumoși aflați în situații vulnerabile. Iată care sunt proiectele principale pe care ne-am concentrat în anul care tocmai se încheie:

SPRIJINIREA PERSOANELOR VULNERABILE

Obiectivul general al proiectului este creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele aflate în situații dificile. Au fost astfel elaborate două subproiecte adiacente prin care ne arătăm sprijinul:

  • Persoanelor cu arsuri grave (mari arși) – mii de români suferă anual arsuri de diferite grade, peste 12.000 dintre ei fiind copii. Din miile de pacienți care suferă arsuri în România, aproximativ 800 sunt mari arși. Gravitatea leziunilor, numărul mare de complicații posibile, durata îndelungată a tratamentului și costurile enorme pe care le implică, efectele devastatoare pe care arsurile le produc în plan funcțional, estetic și psihologic – acestea sunt realități dramatice cu care se confruntă sute de familii anual. Asociația „În numele lui Alexandru” susține pacienții care au suferit arsuri grave, prin oferirea de sprijin emoțional, consiliere și sprijin material, pentru acoperirea tratamentului care nu este decontat de stat și pentru cheltuie inerente supraviețuirii zilnice, până la redobândirea capacității de muncă (cazare, transport, alimentație, întreținere).
  • Persoanelor cu alte afecțiuni – Oferim consiliere și sprijin informațional, material și psihologic atât persoanelor afectate de diverse afecțiuni severe cât și aparținătorilor acestora.

SPRIJINIREA EXCELENȚEI

Este un proiect dedicat tinerilor cu rezultate remarcabile la învățătură unde încercăm să venim în sprijinul acestora prin intermediul a două subproiecte:

  • Acordarea Premiului de Excelență – proiect deja ajuns la cea de-a treia ediție. După ce în anul 2018 a fost acordat lui Iordache Ionuț Lucian, un elev eminent, participant la fazele naționale ale olimpiadelor de fizică și biologie, în anul 2019 acesta a fost oferit Alexandrei Miclăuș pentru performanța școlară și pentru merite deosebite la învățătură, iar anul acesta, În numele lui Alexandru am premiat excelentele merite ale elevului de 10, Radu Mihălăchiuță (în urma rezultatelor perfecte obținute la examenul național de bacalaureat 2020).
  • Acordarea Bursei de Excelență – un proiect început anul acesta, prin care susținem financiar tinerii cu rezultate remarcabile însă cu o condiție materială nu tocmai bună, asigurându-ne astfel că au șansa de a-și atinge potențialul și de a continua pe drumul început. Am oferit două astfel de burse, una lui Radu Mihălăchiuță iar cealaltă lui Voinea Cristian Alexandru.

CAMPANIA „Viață nouă pentru Măriuca”

În documentele medicale, Maria este o pacientă de 18 ani, diagnosticată cu arsuri pe 90% din suprafața corpului și arsură cai respiratorii, urmare a unei tentative de omor. Dincolo de documente, Maria este un miracol și în același tip o forță. Este foarte greu să știi că într-o singură clipă ți s-a schimbat toată viața. Maria știe că s-a născut din nou. Că noua ei existentă, începută cu dureri imposibil de descris în cuvinte, va continua cu lupte multiple pentru recuperare.

Cu o întreagă echipă de medici alături, Maria a supraviețuit incendiului și fazei critice, post arsură. Își dorește să se recupereze, să își clădească un viitor, o viață nouă, în care să poată cândva să ajute, la rândul ei, semeni care suferă traume similare.

Acest proiect este destinat susținerii Mariei în procesul de recuperare post arsuri severe, prin oferirea de consiliere și sprijin material, de suport pentru acoperirea tratamentului nedecontat de stat, de sprijin pentru cheltuielile inerente supraviețuirii zilnice (cazare, transport, alimentație, întreținere) și pentru continuarea procesului educațional, până la dobândirea capacității de muncă. 

O puteți susține pe Măriuca aici: https://innumeleluialexandru.galantom.ro/viata-noua-pentru-mariuca

Sau puteți dona direct în contul Asociației:

Titular cont: ASOCIAȚIA ÎN NUMELE LUI ALEXANDRU
CUI: 38257681
IBAN (cont lei): RO10RNCB0209156430480001
IBAN (cont euro): RO53RNCB0209156430480003
Banca: BCR, sucursala Sinaia

Vrei să te implici? Vezi AICI cum poți face acest lucru!

În numele lui Alexandru vă mulțumim pentru susținere!

La mulți ani!
Asociația În numele lui Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.