SUNĂ LA: 0747089063
Calea Moroieni, Nr. 30, Bl. 12, Sc. C, Et. 3, Ap. 53, Sinaia, Prahova

Proiectele Asociației „În numele lui Alexandru”

Dorim să ne oferim sprijinul în folos public prin mai multe cai: consilierea celor care au probleme mari de sănătate pentru a primi tratamentul de care au nevoie, sprijinirea tinerilor cu rezultate școlare remarcabile, organizare de campanii adresate tinerilor și adulților pe diverse teme precum sănatate, justiție, psihologie, etc. dar și coagularea comunității în jurul unor proiecte menite să îmbunătățească condițiile noastre de viață. În continuare îți prezentăm proiectele pe care le desfășurăm:

CAMPANIE „Viață nouă pentru Măriuca”

Proiect destinat susținerii Mariei în procesul de recuperare post arsuri severe, prin oferirea de consiliere și sprijin material, de suport pentru acoperirea tratamentului nedecontat de stat, de sprijin pentru cheltuielile inerente supraviețuirii zilnice (cazare, transport, alimentație, întreținere) și pentru continuarea procesului educațional, până la dobândirea capacității de muncă.

În documentele medicale, Maria este o pacientă de 18 ani, diagnosticată cu arsuri pe 90% din suprafața corpului și arsură cai respiratorii, urmare a unei tentative de omor. Dincolo de documente, Maria este un miracol și în același tip o forță. Cu o întreagă echipă de medici alături, Maria a supraviețuit incendiului și fazei critice, post arsură. Își dorește să se recupereze, să își clădească un viitor, o viață nouă, în care să poată cândva să ajute, la rândul ei, semeni care suferă traume similare.

Pentru a clădi o viață nouă, dincolo de multiple traume și de urmele lăsate de foc pe trupul și sufletul ei, Maria are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.

SPRIJINIREA PERSOANELOR VULNERABILE

Obiectivul general al proiectului este creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele aflate în situații dificile. Au fost astfel elaborate două subproiecte adiacente prin care ne arătăm sprijinul:

Persoanelor cu arsuri grave (mari arși)

Asociația „În numele lui Alexandru” susține pacienții care au suferit arsuri grave, prin oferirea de sprijin emoțional, consiliere și sprijin material, pentru acoperirea tratamentului care nu este decontat de stat și pentru cheltuie inerente supraviețuirii zilnice, până la redobândirea capacității de muncă (cazare, transport, alimentație, întreținere).

Persoanelor cu alte afecțiuni

Oferim consiliere și sprijin informațional, material și psihologic atât persoanelor afectate de diverse afecțiuni severe cât și aparținătorilor acestora. Nimeni nu trebuie să lupte singur pentru a renaște din cenușa, prin traumă, dureri, stigmă.

SPRIJINIREA EXCELENȚEI

Este un proiect dedicat tinerilor cu rezultate remarcabile la învățătură unde încercăm să venim în sprijinul acestora prin intermediul a două subproiecte:

Acordarea Premiului de Excelență

Un proiect prin care anual selectăm și premiem tinerii eminenți cu rezultate excepționale.

Acordarea Bursei de Excelență

Un proiect prin care susținem financiar tinerii cu rezultate remarcabile însă cu o condiție materială nu tocmai bună, asigurându-ne astfel că au șansa de a-și atinge potențialul și de a continua pe drumul început.

ACHIZIȚIONAREA DE ECHIPAMENTE MEDICALE

Ne implicăm activ în dotarea spitalelor prin achiziționarea de echipamente medicale urgent necesare

În anul 2019 am organizat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea celui de-al doilea ventilator (sistem de ventilație terapie intensivă - 360°) a secției de chirurgie plastică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Am reușit astfel să strângem cei 85.600 lei necesari (aproximativ 18.000 EUR), asigurând în acest mod că ambele paturi destinate marilor arși din cadrul spitalului sunt complet echipate și funcționale. Vă mulțumim pentru toată susținerea!

Vrei să te implici alături de noi? Împreună putem face diferența acolo unde contează cel mai mult!

Te rugăm să consulți pagina "Cum pot ajuta?" pentru a vedea modurile prin care ne poți ajuta în proiectele deja existente sau dacă ai o propunere ne poți contacta oricând.