SUNĂ LA: 0747089063
Calea Moroieni, Nr. 30, Bl. 12, Sc. C, Et. 3, Ap. 53, Sinaia, Prahova

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către
Asociația „În numele lui Alexandru”

Descarcă fișierul PDF, completează-l (numai punctul I și semnătura) iar apoi alege una din metodele de transmitere de mai jos (dacă l-ai completat și semnat online, trimite-l pe mail la adresa formulare@innumeleluialexandru.ro și ne ocupăm noi de depunere).

Formularul 230

Dacă ești salariat / pensionar

În anul 2015 Tragedia ,,Colectiv” ne-a lovit direct și brutal, răpindu-ne fiul, în vârstă de nouăsprezece ani, proaspăt student la Politehnica București – Facultatea de Automatică si Calulatoare. Spiritul lui și dorința noastră de a-i păstra vie memoria ne-a determinat, în anul 2017 să înființăm Asociația ,,În numele lui Alexandru”.

În numele lui ALEXANDRU dorim să ne oferim sprijinul în folos public, în special prin:

Consilierea / îndrumarea oamenilor cu probleme mari de sănătate pentru a primi tratamentul de care au nevoie

Sprijinirea tinerilor cu rezultate școlare remarcabile

Organizare de campanii adresate tinerilor și adulților pe diverse teme precum sănatate, justiție, psihologie, etc.

Coagularea comunității în jurul unor proiecte menite să îmbunătățească condițiile noastre de viață

În aceste demersuri avem nevoie de ajutorul oamenilor de lângă noi. Până la data de 27 mai 2024, poți direcționa 3,5%* din impozitul pe venitul obținut în anul 2023, astfel devenind părtași la misiunea pe care, În numele lui Alexandru, suntem onorați s-o împlinim.

* poți redirecționa 3,5% pentru o perioadă de 2 ani dacă bifezi opțiunea aferentă pe formular.

Cine poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit?

Conform Codului Fiscal, următoarele categorii de persoane pot direcţiona 3,5% din impozitul pe venit:

SALARIAŢII DIN 2023

Persoane fizice care au avut un contract de muncă încheiat în anul 2023 - prin intermediul formularului 230.

PENSIONARII

Persoane ce au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul 2023 - prin intermediul formularului 230.

PERSOANELE CU VENITURI INDEPENDENTE

Persoane care au obţinut venituri din activităţi independente în anul 2023 (ce dețin un PFA, din chirii etc.) - prin intermediul declarației unice

Cum completez formularul 230?

Completează formularul 230 la Capitolul I (Date de identificare a contribuabilului) cu datele personale și semnează-l în secțiunea ,,Semnătură contribuabil” de la finalul formularului. Dacă completezi versiunea printată te rugăm să folosești majuscule și un pix de culoare albastră. Pentru detalii complete despre completarea formularului consultă instrucțiunile de aici sau contactează-ne. Vrei să completezi și să trimiți formularul online? Vezi detalii în secțiunea următoare.

Important: Implicit, pe formularul precompletat cu datele asociației noastre în cadrul secțiunii Capitolul II este bifată căsuța "Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani", însemnănd că formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să îți reînnoiești opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți și ne vei ajuta în același timp să ne stabilim mai ușor strategia pe următorii 2 ani știind orientativ bugetul pe care ne putem baza la începutul anului viitor. Poți oricând selecta opțiunea pentru un singur an dacă îți dorești acest lucru.

Cum pot completa și trimite online?

Având în vedere situația actuală și restricțiile instaurate pe perioada pandemiei, îți recomandăm să eviți deplasările și să ne trimiți formularul iar noi îl vom depune în locul tău. Tot ce trebuie să faci este să:

DESCARCI FORMULARUL

Descarcă formularul de mai sus sau folosind link-ul direct de aici.

COMPLETEZI CÂMPURILE EDITABILE

Trebuie să completezi câmpurile editabile (cele cu albastru) din Capitolul I și să bifezi opțiunea dorită din Capitolul II. Mai multe detalii găsești în secțiunea precedentă.

SEMNEZI FOLOSIND SEMNĂTURA OLOGRAFĂ

Semnează în secțiunea ,,Semnătură contribuabil” de la finalul formularului folosind semnătura olografă. Pentru acest lucru ai nevoie de aplicația Adobe Reader care este gratuită. Cu ajutorul acesteia (indiferent că ești pe mobil sau calculator), completezi formularul conform pașilor de mai sus, apoi dai editare (marcat cu semnul grafic al unui pix) și alegi opțiunea Fill & Sign. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată, ca s-o folosești și pe viitor. Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul ori pe ecranul telefonului, fie să încarci o imagine cu ea. Ca să încarci imaginea trebuie să semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

NI-L TRIMIȚI PE EMAIL

Așteptăm mesajul tău cu formularul atașat pe adresa de email formulare@innumeleluialexandru.ro

Unde depun formularul?

Odată ce ai completat formularul aferent tipului tău de venit, alege una din următoarele metode de depunere:

TRIMITE-L PE MAIL

Trimite-l pe mail la adresa: formulare@innumeleluialexandru.ro. Noi îl vom depune pentru tine.

LA SEDIUL NOSTRU

Poți depune formularul completat fie personal, fie prin poștă la sediul nostru din Sinaia, Calea Moroieni, Nr. 30, Bl. 12, Sc. C, Et. 3, Ap. 53. Noi îl vom depune ulteior la direcţia fiscală de care aparţii în numele tău.

LA UNUL DINTRE VOLUNTARII NOȘTRI

Te poți intâlni cu unul dintre voluntarii noștri și să-i înmâni acestuia formularul pe care noi îl vom centraliza și îl vom depune ulteior la direcţia fiscală de care aparţii în numele tău. Pentru a vedea ce voluntari sunt in zona ta ne poți contacta sau urmării pe rețelele de socializare.

LA AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Depune formularul completat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a localităţii de domiciliu (așa cum apare în cartea de identitate), fie prin Poșta Română, fie direct la ghișeu (lista aici).

ONLINE PRIN SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL ANAF

Depune online formularul prin intermediul serviciului ANAF “Spaţiul privat virtual”.

Întrebări frecvente

Mai jos vă prezentăm o listă cu cele mai frecvente întrebări primite de la oameni:

CARE ESTE TERMENUL LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA FORMULARULUI?

Formularul completat trebuie depus până la data de 27 mai 2024 la Administrația Fiscală de care aparțineți.

ESTE CORECT ANUL 2023 TRECUT ÎN FORMULAR?

Da, anul corect este 2023 și nu 2024, deoarece se direcționează 3,5% din impozitul pe venit realizat în anul precedent, adică 2023.

ESTE OBLIGATORIE COMPLETAREA SUMEI?

Nu, nu este necesară completarea sumei, ANAF va calcula automat 3,5% din impozitul pe venit și va direcționa către noi.

POT REDIRECȚIONA PE O PERIOADĂ DE 2 ANI ÎN LOC DE 1 AN?

Da, este vorba despre rubrica "Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani" pe care o puteți bifa în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani, în caz contrar, valabilitatea rămâne doar pentru un an de zile precum în anii anteriori. În cazul bifării acestei opțiuni, solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. De asemenea, în acest mod ne veți ajuta să gândim strategia asociației pornind de la un buget de bază anul viitor.

AM NEVOIE DE VREUN DOCUMENT DE LA LOCUL DE MUNCĂ?

Nu, nu este nevoie de niciun alt document. Prin depunerea formularului se redirecționează 3,5% din impozitul pe venit, bani pe care deja i-ai virat statului. În caz contrar, acești bani vor rămâne la bugetul de stat.

CARE SUNT DATELE ASOCIAȚEI ÎN NUMELE LUI ALEXANDRU?

Dacă ai deja un formular care nu este precompletat cu datele asociației, folosește următoarele date pentru a-l completa:
Beneficiar: ASOCIAȚIA ÎN NUMELE LUI ALEXANDRU
Cod fiscal: 38257681
Cont: RO10 RNCB 0209 1564 3048 0001
Banca: BCR, sucursala Sinaia

CARE ESTE ADMINISTRAȚIA FINANCIARĂ DE CARE APARȚIN?

Administrația Financiară de care aparții este cea corespunzătoare localității de domiciliu trecută în cartea de identitate. Mai multe informații găsești aici.

POT DEPUNE LA ANAF FORMULARE DE LA ALTE PERSOANE?

Nu, persoanele fizice nu pot depune formularele în numele altor persoane. Dar noi putem. Dacă strangi mai multe formulare le poți trimite pe adresa asociației iar noi ne vom ocupa de depunerea acestora.

Vrei să te implici alături de noi? Împreună putem face diferența acolo unde contează cel mai mult!

Te rugăm să consulți pagina "Cum pot ajuta?" pentru a vedea modurile prin care ne poți ajuta în proiectele deja existente sau dacă ai o propunere ne poți contacta oricând.

Verified by MonsterInsights